3 yaşındaki çocuğa içki içirip fotoğrafını paylaştılar
DHA

Aydın'da yaşayan Ali K. ve Hatice K. çiftinin 3 yaşındaki oğullarının ellerinde bira şişeleri ile çekilip, sosyal medyada paylaştıkları fotoğraflar kullanıcılar tarafından tepki çekti.

3 yaşındaki çocuğa içki içirip fotoğrafını paylaştılar

SOSYAL MEDYA HESABI KAPATILMIŞTI

Küçük çocuğa alkol içirdikleri fotoğrafları paylaşan çift, altına da, "Oğlumuzla içelim dedik." yazdı.

Bu duruma tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na gerekenin yapılması için çağrıda bulundu. Şikayetler üzerine paylaşım yapılan sosyal medya hesabı kapatıldı.

3 yaşındaki çocuğa içki içirip fotoğrafını paylaştılar

ÇOCUK DEVLET KORUMASINA ALINDI

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çocuğun devlet korumasına alındığını belirttiği bir açıklama yayınladı.

Açıklama şöyle: "Bazı yayın organları ile sosyal medya üzerinde gündem olan '3 yaşındaki çocuğa içki içirdiler' başlıklı haber ve habere konu paylaşımlara ilişkin olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür. Geleceğimiz olan çocuklarımızı her türlü ihmal ve istismardan korumak, sağlıklı gelişimlerini desteklemek ve geleceğe güvenle hazırlanmalarını sağlamak, hepimizin önceliği ve ortak hedefidir. Sosyal medyada yer alan ve izahı mümkün olmayan paylaşımın ardından, Bakanlığımız ekipleri derhal harekete geçmiş ve emniyet güçlerimiz ile yapılan ortak çalışma neticesinde ailenin kimlik ve adres bilgileri tespit edilerek aileye ulaşılmıştır. Bakanlığımız uzman personeli tarafından ailenin evinde gerçekleştirilen incelemenin ardından çocuğumuz devlet korumasına alınmıştır. Bakanlığımızca çocuğumuza her türlü destek sağlanmaktadır. Baba ile ilgili olarak gerekli adli süreç işletilmektedir. Ayrıca, aile ile ilgili de Bakanlığımız uzmanları tarafından yapılan sosyal inceleme neticesine göre gerek duyulan sosyal çalışma yürütülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

3 yaşındaki çocuğa içki içirip fotoğrafını paylaştılar

DAHA ÖNCE DE BENZER OLAY YAŞANMIŞTI

Aydın'da geçen 14 Haziran'da inşaat işçisi A.B. de 3 yaşındaki çocuğuna sigara ve alkollü içki içirirken çektiği fotoğrafları 'Ağaç yaşken eğilir, canım pandam' ve 'Şerefe' notlarıyla Facebook sayfasından paylaşmıştı. Tepkiler yükselince A.B. fotoğrafı kaldırırken Aile ve Sosyal Politikalar Aydın İl Müdürlüğü yetkilileri A.B. hakkında soruşturma başlatmıştı.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)