2 milyon 300 bin muhtaca kurban yardımı
ensonhaber.com

İHH İnsani Yardım Vakfı bu yılki Kurban organizasyonunu “Paylaştığın Senindir, Paylaş Sevindir” sloganıyla yurt içindeki Kurban çalışmaları ile birlikte 103 ülke ve bölgede gerçekleştirdi.

2 milyon 300 bin muhtaca kurban yardımı

1993 yılında bir grup hayırseverin el ele vermesiyle Türkiye’de ilk defa vekâletle kurban projesini gerçekleştiren İHH, 26 yıldır gerçekleştirdiği kurban çalışmalarında her yıl daha fazla bölgeyi ziyaret ederek milyonlarca insana yardım ulaştırıyor. Kurbanlarını İHH'ya bağışlayan hayırseverler, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasından dilediğinde kurbanını kestirdi.

2 milyon 300 bin muhtaca kurban yardımı

2 MİLYON 300 BİN MUHTACA YARDIM

Kurban kampanyası kapsamında geçen yıl 53 bin 500 bin hisse dağıtan İHH, hayırseverlerin destekleriyle bu yıl bu rakamın da üzerine çıkarak 57 bin 961 hisse kurbanı 2 milyon 300 binin üzerinde ihtiyaç sahibine ulaştırdı.

2 milyon 300 bin muhtaca kurban yardımı

NELER YAPILDI

İHH İnsani Yardım Vakfı, 2018 yılı Kurban çalışması kapsamında Türkiye ile birlikte 103 ülke ve bölgede kurban bağışlarını sahiplerine ulaştırdı. Bu yıl da Kurban vesilesiyle yeryüzüne dağıtan İHH ekipleri, kendilerini dört gözle bekleyen kardeşlerine sadece kurban eti götürerek değil, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelerle de destek oldu.

Cami ve mescitlerin, su kuyularının, eğitim merkezlerinin, meslek edindirme kurslarının, yetimhane binalarının ve benzeri birçok projenin temelleri de kurban ziyaretlerinde atıldı.

2 milyon 300 bin muhtaca kurban yardımı

KRİZ BÖLGELERİNE ÖNCELİK

Vakfın kurban organizasyonunda öncelik mülteci kampları, savaş, doğal afet, kronik açlık ve yoksulluk bölgeleri ile yaşlılar, kimsesizler, dullar, yetimhaneler, okullar ve hastanelere verildi. Bu kapsamda Suriye, Irak, Filistin, Somali, Yemen, Bangladeş, Arakan ve Doğu Türkistan ön planda tutuldu.

2 milyon 300 bin muhtaca kurban yardımı

YETİMLER BAYRAMA MUTLU GİRDİ

İHH, ayrıca Türkiye ile birlikte 16 ülkede toplamda 17 bin 99 yetime bayramlık kıyafet yardımında bulundu. Hayırseverlerin bayramlık bağışlarından istifade eden ülke isimleri ise şu şekilde:

Bosna Hersek, Çad, Hindistan, Kırgızistan, Sri Lanka, Arakan, Kenya, Arnavutluk, İran, Yemen, Mısır, Sudan, Tunus, Sierra Leone, Suriye ve Türkiye.

2 milyon 300 bin muhtaca kurban yardımı

SURİYELİ MÜLTECİLERE KURBAN ETİ

Suriye krizinin sekizinci yılına girdiğimiz bu kurban bayramında bağışçıların önceliklerinden birisi Suriyeli mülteciler oldu. İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin Afrin, İdlib ile Halep, Hama ve Humus kırsalında, Fırat Kalkanı Harekatı'yla terörden arındırılan Bab ve Cerablus ilçeleri ile Azez’deki ihtiyaç sahibi ailelere kesilen kurbanları ulaştırdı.

2 milyon 300 bin muhtaca kurban yardımı

Kurban bayramı boyunca dağıtımı devam eden etlerden yaklaşık 215 bin kişi faydalandı. İHH ayrıca 16 bin Suriyeli yetim çocuğa da ayakkabı ve kıyafet yardımında bulundu.

2 milyon 300 bin muhtaca kurban yardımı

İHH EKİPLERİ ARAKAN BANGLADEŞ VE NEPAL'DE

Uzak Asya’nın İslam toprakları büyük bir insanlık dramının yaşandığı Myanmar’ın bazı bölgelerinde, Bangladeş’te Arakanlı Müslümanların yaşadığı bölgelerde ve 2 milyonu aşkın Müslümanın yaşadığı Nepal’de kurban kesimleri yapıldı.

2 milyon 300 bin muhtaca kurban yardımı

İHH ekipleri, Müslümanlara yapılan zulmün bitmediği Arakan’da 3 bin 535 adet hisse, Nepal’de bin 400 adet hisse kurban keserek ihtiyaç sahibi ailelere dağıtmaya başladı. Bangladeş’te ise 3 bin 500 adet hisse kurban kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

2 milyon 300 bin muhtaca kurban yardımı

ARAKAN DRAMINA MERHEM

İHH ekipleri, Arakan’da ordu mensuplarının ve radikal Budist çetelerin katliamları sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan Arakanlı Müslümanlara hem Kurban yardımlarını ulaştırıyor hem de acil yardım çalışmaları kapsamında ihtiyaç duyulan gıda, giysi, branda, mutfak eşyası ve yaşam malzemelerinden oluşan ihtiyaç maddelerini dağıtmaya devam ediyor.

2 milyon 300 bin muhtaca kurban yardımı

Hem Myanmar hem de Bangladeş bölgelerinde olan İHH ekipleri, zor durumda kalan kardeşlerini yalnız bırakmıyor ve hayata tutunmalarını sağlamak için bütün gücüyle bölgede zor şartlarda çalışmaya devam ediyorlar. Bilindiği üzere Arakanlı Müslümanlara uygulanan zulüm, Ağustos 2017’de artmış ve yüz binlerce Arakanlı Bangladeş’e göç etmek zorunda kalmıştı.

2 milyon 300 bin muhtaca kurban yardımı

GAZZE UNUTULMADI

İHH ekipleri, Filistinli ihtiyaç sahiplerini de unutmadı. Bağışçıların büyük önem verdiği bölgede İHH ekipleri, abluka altında özgürlüklerinden mahrum olarak yaşamak zorunda bırakılan Filistin ve Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine toplamda bin 247 hisse kurban kesimi gerçekleştirerek dağıtımlarını yapmaya başladı.

2 milyon 300 bin muhtaca kurban yardımı

GÖNÜL COĞRAFYAMIZ YEMEN

Son dönemde yaşanan saldırılardan çok etkilenen Yemen’de ise 3 bin 555 hisse kurban kesimi yapılarak bölgede yaşayan zor durumda kalan ailelere dağıtımları yapılmaya başlandı. Çatışmalardan dolayı bölgede insanlar gıda maddelerine ulaşmakta çok zorluk çekiyor. Aynı zamanda kolera gibi salgın hastalıklar yüzünden çok sayıda kişi hayatını kaybediyor.

2 milyon 300 bin muhtaca kurban yardımı

AFRİKA'DA KURBAN SEVİNCİ

İHH ekipleri, Afrika’da da yoğun bir kurban çalışması yürüttü. Afrika’da çok sayıda su kuyusu ve katarak ameliyatları projesi yürüten İHH, bu sene ihtiyaç duyulan birçok ülkede kurban çalışması yaparak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı ve bir nebze de olsa onların mutluluklarına ortak oldu.

2 milyon 300 bin muhtaca kurban yardımı

Somali'de 3 bin 710 hisse kurban kesilerek dağıtılmaya başlandı. Sudan’ın Hartum, Kesele ve Darfur kentlerindeki ihtiyaç sahibi ailelere ise 3 bin 206 hisse kurban kesilerek dağıtılmaya başlandı. Afrika’nın diğer ülkelerinde de kurban kesimleri ve dağıtımları yapılarak yüzbinlerce kişiye ulaştırılmaya başlandı.

2 milyon 300 bin muhtaca kurban yardımı

MORO'DA ÇİFTE BAYRAM

Filipinler hükümeti ve Moro İslami Kurtuluş Cephesi arasında imzalanan barış anlaşması sonrası Moro Müslümanları çifte bayram yaşadı. Barış görüşmelerinde arabuluculuk yapan İHH, Filipinler’de Moro’da yaşayan Müslümanlar için bağışlanan toplamda 840 adet hisse kurbanı keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya başladı.

2 milyon 300 bin muhtaca kurban yardımı

PAKİSTAN VE HİNDİSTAN'A ÖZEL İLGİ

Zorlu yaşam şartlarının hakim olduğu ülkelerden olan Pakistan’da bin 610, Afganistan’da bin 99 hisse, Çeçenistan’da 175 hisse, dünyada Müslümanların nüfus olarak en kalabalık olduğu ülkelerden birisi olan Hindistan’da 5 bin 950 adet hisse kurbanın bu bayramda kesimi yapılarak ihtiyaç sahibi ailelere dağıtımı gerçekleştirilmeye başladı. Doğu Türkistan’da ise 280 adet hisse kurban kesimi yapıldı.

2 milyon 300 bin muhtaca kurban yardımı

YANI BAŞIMIZDAKİ BALKANLARDA BAYRAM SEVİNCİ

İHH ekipleri, Balkanlara da çalışmalarına devam etti. osna Hersek, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Sırbistan (Sancak ve Preşova), Karadağ, Bulgaristan, Romanya ve Macaristan’da kurban çalışması yapıldı. Balkanlarda farklı ülke ve bölgelerde toplamda 571 adet hisse kurban kesimi yapılarak ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

2 milyon 300 bin muhtaca kurban yardımı

5 KITADA KURBAN ORGANİZASYONU

Afrika’dan Balkanlar ve Güneydoğu Asya'ya Ortadoğu'dan Latin Amerika'ya beş kıtada ihtiyaç sahiplerine ve yetimlere ulaşan İHH’nın bu yıl kurban çalışmaları için ziyaret ettiği ülke ve bölgeler şunlar:

2 milyon 300 bin muhtaca kurban yardımı

Balkanlar: Bosna Hersek, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Sırbistan (Sancak ve Preşova), Karadağ, Bulgaristan, Romanya ve Macaristan.

Afrika: Burkina Faso, Çad (Çadlı, Orta Afrikalı ve Nijeryalı Mülteciler), Kamerun (Kamerunlu ve Orta Afrikalı Mülteciler), Orta Afrika Cumhuriyeti, Gana, Gine, Mali, Moritanya, Nijer, Senegal, Benin, Sierra Leone, Liberya, Togo, Burundi, Cibuti (Cibutili ve Yemenli Mülteciler), Etiyopya (Etiyopya ve Ogaden), Güney Afrika (Güney Afrikalı ve Malawili Mülteciler), Güney Sudan, Maurituis, Kenya (Kenyalı ve Somalili Mülteciler), Swaziland, Malavi, Mozambik, Ruanda, Somali, Sudan (Darfur, Hartum ve Kesele), Tanzanya, Uganda ve Zimbabve.

Asya: Bangladeş (Bangladeşli ve Arakanlı Mülteciler), Hindistan, (Hindistan, Jamnu Keşmir, Kerala ve Assam), Pakistan, Nepal, Sri Lanka, Myanmar (Myanmar ve Arakan), Vietnam, Tayland (Patani), Endonezya, Filipinler (Moro), Kamboçya ve Doğu Türkistan.

Ortadoğu: Filistin (Gazze ve Batı Şeria), Irak, Lübnan, Ürdün, Suriye, Yemen, Mısır, Tunus ve Libya.

Orta Asya ve Kafkasya: Afganistan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan, Moğolistan, Acara, Azerbaycan, Gürcistan, Kırım, Ukrayna, Ahıska, Adıgey, Osetya, Karaçay-Çerkes, Kabardey Balkar, Dağıstan, İnguşetya, Abhazya ve Çeçenistan.

Amerika: Bolivya.