2 bin çocukla dev Türkiye haritası
İHA

23 Nisan Ulusan Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Kağıthane Belediyesi, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kağıthane İlçe Halk Eğitim müdürlüğü ve Dilhan Derneği tarafından düzenlenen, “Bin Minik El Bir Bayrak” projesi kapsamında 81 ilden katılımıyla bin 299 çocuk tarafından dokunan Türkiye’nin en büyük el dokuma bayrağı, 2 bin çocukla oluşturulan Türkiye haritası kareografisinin ortasında sergilendi.

2 bin çocukla dev Türkiye haritası

2 BİN ÖĞRENCİ KATILDI

Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından 2 bin çocuğun katılımıyla Türkiye haritası kareografisi oluşturulurken, en büyük el dokuma Türk Bayrağı haritanın ortasında sergilenerek izleyicilere takdim edildi.

2 bin çocukla dev Türkiye haritası VİDEO

2 bin çocukla dev Türkiye haritası

‘ÇOK ANMALI BİR ÇALIŞMA’

Dev Türk Bayrağı’nın hazırlanması ve düzenlenen etkinlikle ilgili konuşan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Bugün çok anlamlı bir çalışmayı takip ediyoruz. Kağıthane Halk Eğitim Merkezimizin başlatmış olduğu bin 299 çocuğumuzun emek verdiği ter akıttığı el dokuma Türk bayrağının hep birlikte tanıtımını yapıyoruz. Bu çalışmanın içinde tarihe vefa duygusunun pekiştirilmesi var. Bu çalışmanın içinde vatan sevgisi millet sevgisi, bayrak sevgisinin çocuklarımıza pekiştirilmesi var. En çok bu duygulara bu sevgiye ihtiyacımız olan dönemde 81 ili temsilen çocuklarımızın bulunduğu bu çalışmayı yapmak çok anlamlı çok güzel. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Hayırlı ve güzel bir çalışma oldu. İnşallah bu güzel çalışma cumhurbaşkanlığı makamınca da kabul görerek layık olduğu itibarı da görmüş olacaktır. Bununla ilgili de görüşmeler devam ediyor” dedi.

2 bin çocukla dev Türkiye haritası

‘BAYRAĞIMI ÇOK SEVİYORUM’

Bayrak dokuma çalışmasına katılan 4. sınıf öğrencisi Ömer Faruk Dündar, "Ben bu bayrağı dokurken çok gururlandım. Çünkü sonuçta bizim ülkemizin bayrağı ve bugün burada bu bayrağı yaşatmak için bulunuyoruz. Çok sevinçliyim, böyle olaylara bu aralar fazla tanık olamıyoruz. Bayrağımızı çok seviyorum ve ülkemizin bayrağını her zaman korumak istiyorum" diyerek duygularını ifade etti. Çocuklar etkinliğin bitiminde bayrağın çevresinde Belediye Başkanı Kılıç ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

CUMHURBAŞKANLIĞI’NA TAKDİM EDİLECEK

Dokunulan bayrağın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sergilenmek üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Mayıs ayında takdim edileceği öğrenildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)