1915 Çanakkale Köprüsü'nün temeli 2017' de atılacak
AA

w

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü için Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararının hazırlandığını ve bu yılın son çeyreğinde ihaleye çıkmayı planladıklarını ifade ederek, "18 Mart 2017'de temel atmak istiyoruz." diye konuştu.

PROJE GÜZERGAHI BELİRLENDİ

Ahmet Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün, Cumhuriyet'in 100. kuruluş yıl dönümü ile uyumlu olması adına 2 bin 23 metre ayak açıklığına sahip olacağını ve bu uzunlukla bir rekora imza atılacağını belirterek, projenin güzergahının da tamamen belirlendiğini açıkladı.

Özellikle tarihi yarım adadaki sit alanlarına girmemek için Lapseki'den Gelibolu'ya geçiş öngördüklerine işaret eden Arslan, Gelibolu'dan sonra 45 kilometrelik Malkara'ya kadar uzanacak otoyolu da köprü ihalesinin içinde yapacaklarını, bunu Savaştepe'de İstanbul-İzmir Otoyolu'na, kuzeyde de Kınalı'dan devam eden otoyola bağlayacaklarını sözlerine ekledi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün temeli 2017' de atılacak

2017'DE TEMELİ ATILACAK

Söz konusu köprü için 18 Mart 2017'de temel atmak istediklerini vurgulayan Arslan, "Köprüyü sadece Çanakkalelilerin hizmetinde olacak bir proje olarak düşünmemek gerekir. Bu köprüyle birlikte Avrupa'dan, Kapıkule'den, Trakya'dan ülkemizde gelen yük hareketinin özellikle Ege'ye, Batı Akdeniz'e gidecek kısmını ülkemizin batısına ve Batı Akdeniz'e, Ege'ye yönlendirmiş olacağız. Böyle olunca da bu yük hareketi, İstanbul'a yeni bir yük hareketi getirmeden o tarihi dokuya girmeden Ege'ye ve Akdeniz'e inmiş olacak. Ayrıca yine İstanbul'un Avrupa yakasından Asya yakasına geçip Ege'ye inecek. Batı Akdeniz'e inecek yük hareketi de tam tersine Trakya üzerinden 1915 Çanakkale Köprüsü'nü kullanarak gitmiş olacak" diye kouştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)