15 Temmuz Derneği çalışmalarına başladı
ensonhaber.com

1

Derneğin kurucuları arasında şehit yakınları, kültür sanat dünyasından isimler, medya çalışanları bulunuyor. Abdurrahman Tarık Şebik, Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlenirken, kurucu yönetim kurulu üyeleri arasında İstanbul Saraçhane’de şehit düşen Prof. Dr. İlhan Varank’ın kardeşi, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Mustafa Varank, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde şehadet mertebesine erişen Erol Olçok’un kardeşi ve Abdullah Tayyip Olçok’un amcası Cevat Olçok ve karikatürist- oyuncu Hasan Kaçan yer alıyor.

Başkan A. Tarık Şebik, Derneğin kuruluş amacını '15 Temmuz 2016 tarihindeki hain darbe girişimi karşısında asil bir duruş sergileyerek darbe girişimine fırsat vermeyen halkımızdaki milli birlik ve beraberlik şuurunu yaygınlaştırmak, bu şuuru gelecek nesilere taşımak, göğsünü kurşunlara siper ederek şanlı bir vatan müdafaası gösteren şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak, şehit ailelerine, gazilerimize, gazi ailelerine dost, kardeş ve hami olmak amacıyla kurulduk. Kuruluşunun ardından 15 Temmuz Derneği'nin ilk toplantısını gerçekleştirdik ve derneği kamuoyuna böylece duyurmuş olduk.' sözleriyle ifade etti.

Gerçekleştirilen ilk toplantıda şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına yönelik destek çalışmalarına çok hızlı ve sistemli bir şekilde başlanması; darbe girişiminin ve darbeye karşı kahramanca duruşun ulusal ve uluslararası platformlarda anlatılması ve hafızalarda canlı tutulması adına projeler hazırlanmasına karar verildiği aktarıldı.

Dernek yönetimince, muhtelif kurum ve organizasyonlarla işbirlikleri yapılacağı, benzer amaçlı projelerin hayata geçirilebileceği, 15 Temmuz Şehitlerinin aziz hatıralarının ve yakınlarının hassasiyetlerinin gözetilmesi noktasında sorumluluk alınacağı vurgulandı.

Şebik, Derneğin faaliyet alanlarının genişletilebilmesi için '15 Temmuz Vakfı’nın kuruluş çalışmalarının da yürütüldüğünü aktardı.

Dernek adresi: Mahir İz Cad. No :28/ 2-4 34662 Altunizade / Üsküdar / İSTANBUL

Tel: 0 216 322 15 07

info@15temmuzdernegi.org

info@15julyfoundation.org

www.15temmuzdernegi.org