10 günde 7 bomba yüklü araç imha edildi
AA

gdfgsd

Genelkurmay Başkanlığından yapılan haftalık bilgilendirmede, yurt içinde bölücü terör örgütüne karşı sürdürülen mücadele ile Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin bilgi paylaşımında bulunuldu.

Buna göre, 12-20 Ekim'de terör örgütü PKK'nın kış tertiplenmesi ve finansal kaynaklarından uyuşturucu üretim ve ticaretine yönelik operasyonlara ağırlık verildi.

Hakkari'nin Yüksekova ve Şemdinli, Şırnak'ın merkez ve Beytüşşebap, Diyarbakır'ın Dicle ve Silvan, Bitlis'in Tatvan, Kars'ın Sarıkamış ilçeleri ile Siirt'in Doğanköy bölgesinde orta ve büyük çaplı operasyonlar gerçekleştirildi.

Bu kapsamda 83 terörist etkisiz hale getirilirken, bir havan, 68 el yapımı patlayıcı, 3 doçka uçaksavar ve biksi makineli tüfek, 2 roketatar, 2 keskin nişancı tüfeği, 43 piyade tüfeği, 5 antitank mayını, 5,5 ton amonyum nitrat, 90 tüp ile bomba yapımında kullanılan çok miktarda kablo, fünye ve patlayıcı ele geçirildi.

Bölücü terör örgütü tarafından siviller ve güvenlik güçlerine karşı kullanılmak üzere hazırlanmış 7 bomba yüklü araç, Diyarbakır'ın Lice ve Mardin'in Savur ilçelerinde imha edildi.

8 ASKER ŞEHİT OLDU

Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki operasyonlarda 20 bin kök kenevir, 5 bin 969 kilo kubar ve bin 170 kilogram toz esrar ele geçirildi, son bir haftada icra edilen operasyonlar ve terör örgütünün saldırılarında 8 asker şehit oldu, 28 asker yaralandı.

Bölücü terör örgütünün yaz ve kış barınma alanları ile yurda geçiş güzergahı olarak kullandığı Şırnak, Hakkari, Van ve Ağrı'daki bölgeleri teröristlerden temizlemek amacıyla başlatılan operasyonlara aralıksız devam ediliyor. Bu kapsamda terör örgütünün kullandığı, tahkim edilmiş çok sayıda mağara ve barınak kullanılamaz hale getirildi.

Terörle mücadele operasyonları kapsamında yurt içi ve yurt dışı hava harekatları başarıyla devam ediyor. Yurt içinde 27, yurt dışında (Irak'ın kuzeyi) da 10 terörist hava harekatlarıyla etkisiz hale getirildi, bir doçka mevzisi imha edildi.

Ayrıca silahlı İHA ile 10 terörist etkisiz hale getirildi, 2 havan mevzisi kullanılamaz hale getirildi. Operasyonlarda çok sayıda terörist, silah, mühimmat kaybeden ve barınma alanları kullanılamaz hale getirilen terör örgütü PKK'nın halka korku salmak, yıldırmak ve masum vatandaşlara zarar vermek amacıyla Antalya'da roketatar ile saldırıda bulunduğu hatırlatıldı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü mensuplarının yerleştirdiği patlayıcıyı bulan 2 vatandaş, meydana gelen patlamada hayatını kaybetti.

FIRAT KALKANI HAREKATI

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında 12-20 Ekim'de TSK tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) yoğun ve kararlı mücadelesi sayesinde Azaz ve Cerablus arasında bulunan 26 meskun mahal ve 155 kilometrekarelik alan kontrol altına alındı.

Harekatın 60. gününe kadar 156 meskun mahal ve bin 265 kilometrekarelik alanın kontrol altına alınması ve ÖSO'nun, terör örgütü DEAŞ'ten kurtardığı Dabık'ta kontrolün sağlanmasıyla Kilis ve Karkamış bölgelerinde hudut güvenliği temin edildi.

ÖSO tarafından Azaz-Mare hattı ile Rai'nin güneyi arasındaki bölge birleştirildi, doğu-batı ve kuzey-güney istikametlerindeki yol şebekeleri kontrol altına alındı ve hareket serbestisi sağlandı.

Bölücü terör örgütünün kış dönemini bahara hazırlık amacıyla kullanmasını önlemek için yol kontrol ve operasyonlara "yaz-kış" demeden devam edilecek.

Türk Silahlı Kuvvetleri, başta terör örgütü PKK/PYD olmak üzere insanların inanç sistemini ve dünya düzenini tehdit eden FETÖ/PDY, DEAŞ ve diğer terör örgütleriyle mücadelesini kararlılıkla sürdürecek.

Bilgilendirme notunda şunlara yer verildi:

"Harekatın icrasında sivil şahıslar ve sivil yerleşim yerleri hedef olarak alınmamakta, sivil yerleşim alanları manevranın dışında tutulmakta, yapılan atışlarda düşmanca tutum sergilemeyen kimseler muhafaza edilmekte ve harekatın her safhasında sivillerin zarar görmemesi için azami hassasiyet gösterilmektedir.

Türk Silahlı Kuvvetleri, yüksek bir tempo ve kararlılıkla milletimizin emrinde, kendisine tevdi edilen tüm görevleri, geçmişte olduğu gibi bugün de yerine getirme azim ve kararlılığındadır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)